Svinjski odresci u limunskoj marinadi

Svinjski odresci na roštilju ili grill tavi će ispasti neodoljivo sočni zahvaljujući marinadi od limuna.

Sastojci

  • 60 ml soka od limuna
  • 30 ml maslinovo ulja
  • 4 režnja češnjaka, sitno narezanog
  • prstohvat soli
  • prstohvat papara
  • žličica origana
  • svinjski odresci

Priprema svinjskih odrezaka u limunskoj marinadi

  1. U plastičnoj posudi s poklopcem ili vrećici s patent zatvaračem pomiješajte sok od limuna, ulje, češnjak, sol, origano i papar. Stavite odreske unutra i držite u frižideru na 2 sata ili preko noći.
  2. Zagrijte roštilj ili grill tavu na jaku toplinu.
  3. Izvadite odreske iz posude/vrećice, a ostatak marinade prebacite u lonac za umake. Dovedite marinadu do vrenja, a zatim ju maknite sa strane.
  4. Odreske dobro premažite marinadom i pecite 5-7 minuta sa svake strane.

Poslužite uz umak za roštilj - Bourbon Whiskey


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali