Svinjski odresci u limunskoj marinadi
- Objavljeno: Srijeda, 01.05.2019.
Svinjski odresci na roštilju ili grill tavi će ispasti neodoljivo sočni zahvaljujući marinadi od limuna.
Sastojci
- 60 ml soka od limuna
- 30 ml maslinovo ulja
- 4 režnja češnjaka, sitno narezanog
- prstohvat soli
- prstohvat papara
- žličica origana
- svinjski odresci
Priprema svinjskih odrezaka u limunskoj marinadi
- U plastičnoj posudi s poklopcem ili vrećici s patent zatvaračem pomiješajte sok od limuna, ulje, češnjak, sol, origano i papar. Stavite odreske unutra i držite u frižideru na 2 sata ili preko noći.
- Zagrijte roštilj ili grill tavu na jaku toplinu.
- Izvadite odreske iz posude/vrećice, a ostatak marinade prebacite u lonac za umake. Dovedite marinadu do vrenja, a zatim ju maknite sa strane.
- Odreske dobro premažite marinadom i pecite 5-7 minuta sa svake strane.
Poslužite uz umak za roštilj - Bourbon Whiskey