Svinjsko pečenje s pivom i grahom

Svinjsko pečenje s pivom i grahom

Svinjsko pečenje s pivom i grahom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Od ovoga će vam ostati osmjeh na licu barem dva dana!
Vrijeme pripreme: 5:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 kg komad od svinjskog buta za pečenje
  • 2 konzerve cannellini graha
  • 0,5 l piva
  • 1 konzerva pelata, ocijeđenih
  • 2 velika crvena luka, grubo nasjeckana
  • 10 kom kozjaka, oguljenog
  • 10 režanja češnjaka, oguljenih
  • sol i crni papar po želji
  • 2 lovorova lista
  • 3 grančice svježeg ružmarina

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva C.

U velikoj tavi na srednje visokoj toplini, lagano popecite but sa svih strana, na oko 10 minuta. Stavite meso u veliki lim za pečenje. Prelijte grahom, pivom i rajčicama. Rasporedite luk, kozjak, češnjak, lovor i grančice ružmarina oko pečenja te začinite sa soli i paprom.

Poklopite i pecite na 4 sata. Podignite temperaturu na 220 stupnjeva C i pecite još jedan sat.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti