Tacosi s piletinom u aromatičnoj jogurt marinadi
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
300 g pilećeg filea
sok 1 limuna
250 ml tekućeg jogurta
3 žlice maslinova ulja
1 žlica smeđeg šećera
1 žličica Vegete BIO univerzalnog dodatka jelima
½ žličice Vegeta Maestro Dimljene crvene paprike
¼ žličice Vegeta Maestro Mljevenog crnog papra
¼ žličice Vegeta Maestro Češnjaka u granulama
¼ žličice Vegeta Maestro Chilija
½ žličice kumina
100 g rajčice
100 g salatnog krastavca
100 g crvene paprike
100 g feta sira
sok ½ limete
4 male kukuruzne tortilje
Tacosi su jedna od prvih asocijacija na meksičku kuhinju, a malo je onih kojima meksička kuhinja nije jako draga. Male kukuruzne tortilje punjene piletinom i povrćem super su ručak ili večera u radnom tjednu, jer su gotove za samo 25 minuta. Zbog činjenice što su vrlo brzo gotovi i itekako ukusni, tacosi su vrlo popularni i čest gost na meniju. Vegeta BIO 'krivac' je za njihov zaokruženi i bogati okus; ona jelima daje dodatnu vrijednost, pritom ne narušavajući izvorni okus povrća i mesa. Dapače, Vegeta BIO iz njega izvlači ono najbolje.
Priprema
1. Meso narežite na trakice i stavite u posudu za mariniranje te nakapajte limunovim sokom, prelijte jogurtom i 2 žlice maslinova ulja pa posipajte smeđim šećerom i Vegetom BIO.
2. U zdjelici pomiješajte dimljenu crvenu papriku, crni papar, češnjak u granulama, mljeveni chili i kumin te posipajte preko mesa, promiješajte i ostavite marinirati 10 minuta.
3. Za to vrijeme narežite povrće za posluživanje. Rajčicu, krastavac, papriku i feta sir narežite na kockice.
4. U posudi pomiješajte povrće i sir i nakapajte sokom limete.
5. Zagrijte tavu ili wok tavu, ulijte 1 žlicu maslinova ulja, dodajte marinirano meso te uz miješanje popecite.
6. Tortilje zagrijte na tavi pa ih nadjenite pripremljenim povrćem i preko njega stavite meso.
Posluživanje
Poslužite odmah toplo.
Savjet
Na isti način možete pripremiti i druge vrste mesa.
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345