Teleće šnicle u marinadi od češnjaka

Začinjena teletina koja će vam se otopiti u ustima.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 120 ml aceta balsamica
- 60 ml umaka od soje
- 25 g češnjaka, sitno narezanog
- 30 ml meda
- 30 ml maslinovog ulja
- 4 g crnog papra, mljevenog
- 5 ml Worcestershire umaka
- 3 g soli
- Prstohvat ljute mljevene paprike
- 2 velike teleće šnicle
Priprema
U srednje velikoj zdjeli pomiješajte ocat, umak od soje, češnjak, med, maslinovo ulje, mljeveni crni papar, Worcestershire umak, sol i crvenu papriku.
Stavite šnicle u plitku staklenu posudu s marinadom i okrećite ih kako bi se dobro obložile. Za optimalan okus, dobro utrljajte marinadu u meso. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na dan do dva.
Zagrijte roštilj između srednje visoke do visoke topline.
Lagano nauljite rešetke roštilja. Pecite šnicle 7 minuta po strani, ili do željene razine. Odbacite ostatak marinade.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaTeleći kotleti punjeni špinatom i pršutom1:20h12345
-
Jela od mesaLjuti teleći ražnjići30 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaZačinjena piletina s đumbirom i češnjakom50 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345