Tikvice i piletina u umaku od sira

Tikvice i piletina u umaku od sira

Tikvice i piletina u umaku od sira
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zamijenite tjesteninu tikvicama i uživajte u obroku koji je zdraviji i ima manje kalorija!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 velike tikvice
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 150 g pilećih prsa
  • sol
  • papar
  • 1 žličica mješavine talijanskih začina
  • 2 mljevena češnja češnjaka
  • 3/4 šalice vrhnja za kuhanje
  • 110 g krem sira
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina

Priprema

Ogulite tikvice i izrežite ih spiralnim rezačem na tanke trakice. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi upio višak vode.

Zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu solju, paprom i talijanskim začinima. Pecite oko 7 minuta sa svake strane.

Izrežite piletinu na trake.

Dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja u tavu. Dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minute. Zatim dodajte vrhnje i krem sir. Kuhajte, uz često miješanje, sve dok se krem sir ne otopi. Dodajte parmezan, začinite i kuhajte oko 5 minuta.

Umiješajte piletinu, tikvice i peršin. Poslužite odmah.

Tikvice sadrže malo zasićenih masnih kiselina i soli, i jako malo kolesterola. Dobar su izvor proteina, vitamina A, tiamina, niacina i fosfora. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, riboflavina, vitamina B6, folne kiseline, magnezija, kalija i mangana. Tikvice su blagog okusa i odlično se slažu s gotovo svim jelima.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti