Tikvice punjene mljevenim mesom i sirom
- Objavljeno: Četvrtak, 22.07.2021.
Punjene tikvice je jelo koje je moguće napraviti s bilo kojom kombinacijom namirnica, a mi smo se danas odlučili za mljeveno meso i sir.
Sastojci
- 4 velike tikvice
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- 220 g miješanog mljevenog mesa
- 200 ml pasirane rajčice
- 250 g ricotte
- 125 g ribanog sira po izboru
- sol
- papar
Priprema punjenih tikvica
- Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- Za to vrijeme operite tikvice, prepolovite po duljini i izdubite sredinu. Sredinu koju ste izdubili ostavite sa strane.
- U tavi zagrijte malo ulja i stavite pirjati luk. Kada luk omekša dodajte češnjak i pirjajte još 1 minutu.
- Zatim dodajte mljeveno meso i pirjajte dok meso ne poprimi laganu smeđu boju. Nakon toga umiješajte pasiranu rajčicu i sredinu iz tikvica te kuhajte oko 5 minuta.
- Ricotta sir začinite solju i paprom te ravnomjerno rasporedite po tikvicama. Zatim u svaku polovicu dodajte mljeveno meso i na vrh stavite ribani sir.
- Pecite tikvice oko 15 minuta.