Tikvice punjene mljevenim mesom i sirom

Punjene tikvice je jelo koje je moguće napraviti s bilo kojom kombinacijom namirnica, a mi smo se danas odlučili za mljeveno meso i sir.

Sastojci

  • 4 velike tikvice
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 2 nasjeckana režnja češnjaka
  • 220 g miješanog mljevenog mesa
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 250 g ricotte
  • 125 g ribanog sira po izboru
  • sol
  • papar

Priprema punjenih tikvica

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Za to vrijeme operite tikvice, prepolovite po duljini i izdubite sredinu. Sredinu koju ste izdubili ostavite sa strane.
  3. U tavi zagrijte malo ulja i stavite pirjati luk. Kada luk omekša dodajte češnjak i pirjajte još 1 minutu.
  4. Zatim dodajte mljeveno meso i pirjajte dok meso ne poprimi laganu smeđu boju. Nakon toga umiješajte pasiranu rajčicu i sredinu iz tikvica te kuhajte oko 5 minuta.
  5. Ricotta sir začinite solju i paprom te ravnomjerno rasporedite po tikvicama. Zatim u svaku polovicu dodajte mljeveno meso i na vrh stavite ribani sir.
  6. Pecite tikvice oko 15 minuta.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali