Tjestenina s crvenim umakom i slaninom

Tjestenina s crvenim umakom i slaninom

Tjestenina s crvenim umakom i slaninom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ljuta tjestenina sa slaninom za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g tjestenine
  • 6 kriški slanine
  • 1 g nasjeckanog češnjaka
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 3 rajčice, nasjeckane
  • 1 zelena ljuta paprika, narezana na kockice
  • 50 g parmezana, naribanog
  • 4 lista svježeg bosiljka
  • 10 g naribanog parmezana

Priprema

U velikom loncu s kipućom slanom vodom skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente. Dobro ocijedite.

U međuvremenu, u srednje velikoj tavi ispecite slaninu, ali ne do kraja, znači da ne bude hrskava. Izvadite iz tave i razlomite na komade veličine zalogaja. Ocijedite mast od slanine iz tave. Vratite slaninu u tavu, dodajte češnjak, nasjeckani crveni luk, maslinovo ulje i papriku. Dinstajte sve dok luk ne bude mekan, znači oko 5 minuta. Zatim dodajte nasjeckane rajčice, ½ šalice naribanog parmezana i svježi bosiljak.

Ostavite neka se krčka još10 minuta.

Ulijte sastojke u veliku zdjelu. Dodajte dodatni naribani parmezan po vrhu i odmah poslužite preko kuhane i ocijeđene tjestenine.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti