Tjestenina s graškom i pršutom

Prava proljetna poslastica!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 sitno sjeckana češnja češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 100 g sitno sjeckanog pršuta
- 1 sitno sjeckani luk
- 450 ml vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice svježe naribanog parmezana
- 220 g graška
- 1/2 šalice sjeckane svježe metvice
- sol
- papar
- 350 g tjestenine
Priprema
Zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline i prepržite češnjak 2 do 3 minute dok ne dobije boju.
Dodajte pršut i pirjajte 3 do 4 minute. Zatim dodajte luk i kuhajte 3 do 4 minute da ne omekša. Dodajte sol i papar po želji.
U međuvremenu, skuhajte tjesteninu. Oko 3 minute prije kraja kuhanja tjestenine, dodajte grašak i kuhajte 2 minute.
Vrhnje izlijte preko pršuta i pustite da prokuha. Stalno miješajte i dodajte sir.
Ocijedite tjesteninu i dodajte u umak. Pospite svježom mentom. Poslužite uz crni papar i pospite parmezanom. Uživajte!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPaprike punjene špagetima i mesom1 h12345
-
Jela od mesaTjestenina s chorizo kobasicom i čilijem15 min12345
-
Jela od mesaPileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"30 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i tjestenine45 min12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345