Tjestenina s piletinom

Tjestenina s piletinom

Tjestenina s piletinom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tjestenina u finom umaku od piletine!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 340 g tjestenine
  • 550 g pilećih prsa bez kostiju,
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 2 nasjeckana luka
  • 4 sitno sjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1 šalica pileće juhe
  • sok od jednog limuna
  • 2 žlice kapara
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

Narežite piletinu na kockice i začinite solju i paprom.

Zagrijte 1 žlicu ulja preko srednje jake vatre. Dodajte piletinu i popecite. Piletinu stavite na stranu.

Dodajte još 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu maslaca. Zatim dodajte luk i pržite ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i pržite oko 1 minute. Ulijte vino i juhu. Dodajte malo brašna i sok od limuna. Umiješajte kapare i peršin. Umaku dodajte maslac i začinite solju i paprom.

Piletinu i tjesteninu dodajte u umak i sve dobro izmiješajte. Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti