Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta
Tjestenina u finom umaku od vina, maslina, patlidžana i pršuta.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 nasjeckani crveni luk
- 2 mljevena češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 1 šalica sušenih rajčica
- 80 g pršuta izrezanog na kockice
- 1/2 šalice crnih maslina
- 1/2 šalice crvenog vina
- 2 žlice nasjeckanog bosiljka
- 3 šalice patlidžana izrezanog na kockice
- 1/2 žličice cayenne paprike
- 3 žlice balsamico octa
- sol
- papar
Priprema
Izrezane patlidžane s obje strane pokrijte papirnatim ručnicima i ostavite da odstoje 30 minuta.
Kockice patlidžana premažite maslinovim uljem. Pecite ih u pećnici na 220°C oko 15 do 20 minuta.
U tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte luk i pršut i popecite nekoliko minuta. Ubacite rajčice, crveno vino, bosiljak, češnjak, balsamico ocat, masline i pržene patlidžane. Kuhajte oko 15 minuta.
U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite kuhanu tjesteninu i stavite u umak. Neka odstoji 5 minuta. Dobro promiješajte i ukrasite feta sirom i bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaSvinjetina u marinadi s maslinama30 min12345
-
Jela od mesaPiletina s maslinama20 min12345
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345