Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta

Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta

Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tjestenina u finom umaku od vina, maslina, patlidžana i pršuta.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 nasjeckani crveni luk
  • 2 mljevena češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 1 šalica sušenih rajčica
  • 80 g pršuta izrezanog na kockice
  • 1/2 šalice crnih maslina
  • 1/2 šalice crvenog vina
  • 2 žlice nasjeckanog bosiljka
  • 3 šalice patlidžana izrezanog na kockice
  • 1/2 žličice cayenne paprike
  • 3 žlice balsamico octa
  • sol
  • papar

Priprema

Izrezane patlidžane s obje strane pokrijte papirnatim ručnicima i ostavite da odstoje 30 minuta.

Kockice patlidžana premažite maslinovim uljem. Pecite ih u pećnici na 220°C oko 15 do 20 minuta.

U tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte luk i pršut i popecite nekoliko minuta. Ubacite rajčice, crveno vino, bosiljak, češnjak, balsamico ocat, masline i pržene patlidžane. Kuhajte oko 15 minuta.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite kuhanu tjesteninu i stavite u umak. Neka odstoji 5 minuta. Dobro promiješajte i ukrasite feta sirom i bosiljkom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti