Ukusna piletina

Ukusna piletina

Ukusna piletina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovako mariniranu piletinu možete ispeći i na roštilju.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 komada pilećih prsa
  • 1 žlica majčine dušice
  • 1 žlica šećera
  • 1 1/2 žličice mljevene kadulje
  • 3/4 žličice muškatnog oraščića
  • 3/4 žličice cimeta
  • 1/4 žličice papra
  • 3/4 šalice bijelog octa
  • 1/2 šalice soka od naranče
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/4 šalice soja sosa
  • sok od 1 limete
  • 2 nasjeckana luka
  • 5 nasjeckanih češnjeva češnjaka

Priprema

Pomiješajte sve začine. U zasebnoj zdjeli promiješajte ocat, sok od naranče, maslinovo ulje, soja sos i sok od limete.

Izmiješajte suhe i mokre sastojke. Dodajte luk i češnjak, a zatim dodajte pileća prsa u zdjelu, okrećući ih dok u potpunosti nisu prekriveni marinadom. Držite u frižideru najmanje jedan sat.

Piletinu ispecite na maslinovom ulju. Pecite 5 minuta sa svake strane. Poslužite uz rižu ili predjelo po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti