Varivo od kelja i krumpira s kobasicom
- Objavljeno: Utorak, 17.11.2020.
Varivo od povrća i kobasica jednostavno je i ukusno jelo. Odličan je izbor kad nemate puno vremena za kuhanje jer je gotovo za 15 minuta!
Sastojci
- 400 g kobasice
- 130 g kelja
- 500 g krumpira
- 1 bijeli luk
- 2 češnja češnjaka
- ½ žličice crvene paprike
- 25 g maslaca
- 1 žlica ulja avokada ili maslinovog ulja
- 0.5 litre pilećeg temeljca
- prstohvat soli
- 2 dl vrhnja (po želji)
Priprema
- U loncu zagrijte maslac, dodajte bijeli luk, češnjak i kobasicu narezanu na kolutiće. Kuhajte 5-6 minuta dok kobasica ne omekša.
- Zatim dodajte temeljac, kelj i krumpire pa ostavite da se kratko kuhaju.
- U lonac dodajte ulje, papriku, sol i vrhnje (ako koristite), promiješajte i ostavite dok ne prokuha. Zatim smanjite vatru i ostavite da lagano pirja.
- Kuhajte 20-ak minuta, dok krumpiri ne omekšaju. Maknite s vatre i ostavite da se kratko hladi. Poslužite toplo, dodajte još začina po želji i servirajte uz topli kruh ili peciva.