Varivo od kelja i krumpira s kobasicom

Varivo od povrća i kobasica jednostavno je i ukusno jelo. Odličan je izbor kad nemate puno vremena za kuhanje jer je gotovo za 15 minuta!

Sastojci

  • 400 g kobasice
  • 130 g kelja
  • 500 g krumpira
  • 1 bijeli luk
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ žličice crvene paprike
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica ulja avokada ili maslinovog ulja
  • 0.5 litre pilećeg temeljca
  • prstohvat soli
  • 2 dl vrhnja (po želji)

Priprema

  1. U loncu zagrijte maslac, dodajte bijeli luk, češnjak i kobasicu narezanu na kolutiće. Kuhajte 5-6 minuta dok kobasica ne omekša.
  2. Zatim dodajte temeljac, kelj i krumpire pa ostavite da se kratko kuhaju.
  3. U lonac dodajte ulje, papriku, sol i vrhnje (ako koristite), promiješajte i ostavite dok ne prokuha. Zatim smanjite vatru i ostavite da lagano pirja.
  4. Kuhajte 20-ak minuta, dok krumpiri ne omekšaju. Maknite s vatre i ostavite da se kratko hladi. Poslužite toplo, dodajte još začina po želji i servirajte uz topli kruh ili peciva.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali