Začinjena piletina s đumbirom i češnjakom

Ako niste sigurni kako u svoju prehranu uvrstiti đumbir, isprobajte ovaj ukusni recept.

Sastojci

  • 3 režnja češnjaka, grubo narezana
  • 2,5 cm veliki komadi svježe narezanog đumbira
  • 4 velike žlice biljnog ulja
  • 2 crvena luka, fino narezana
  • 10 listova curryja
  • 1 svježa čili paprika, narezana po dužini
  • 1 čajna žličica korijandera, mljevenog
  • ½ čajne žličice kurkume, mljevene
  • prstohvat soli
  • 500 g pilećih prsa, bez kože, narezano na kockice
  • 1 čajna žličica garam masala začina (ili muškatnog oraščića)
  • ½ čajne žličice crnog papra, mljevenog

Priprema

  1. Koristeći mužar i tučak smrvite češnjak i đumbir u finu pastu. Stavite sve na stranu.
  2. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte luk, lišće curryja i zelene čili paprike te ih pržite na srednje jakoj vatri dok luk ne porumeni.
  3. Dodajte pastu koju ste pripremili i kuhajte na 5 minuta, miješajući povremeno.
  4. Dodajte korijander, kurkumu i sol. Izmiješajte dobro i kuhajte na daljnjih 5 minuta.
  5. Dodajte piletinu, promiješate, a zatim dodajte 225 ml vode i garam masala začin.
  6. Dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri na 5 minuta, dok se piletina ne skuha.
  7. Umiješajte mljeveni papar u smjesu, maknite tavu s vatre i poslužite.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali