Začinjena piletina s đumbirom i češnjakom
- Objavljeno: Utorak, 10.11.2020.
Ako niste sigurni kako u svoju prehranu uvrstiti đumbir, isprobajte ovaj ukusni recept.
Sastojci
- 3 režnja češnjaka, grubo narezana
- 2,5 cm veliki komadi svježe narezanog đumbira
- 4 velike žlice biljnog ulja
- 2 crvena luka, fino narezana
- 10 listova curryja
- 1 svježa čili paprika, narezana po dužini
- 1 čajna žličica korijandera, mljevenog
- ½ čajne žličice kurkume, mljevene
- prstohvat soli
- 500 g pilećih prsa, bez kože, narezano na kockice
- 1 čajna žličica garam masala začina (ili muškatnog oraščića)
- ½ čajne žličice crnog papra, mljevenog
Priprema
- Koristeći mužar i tučak smrvite češnjak i đumbir u finu pastu. Stavite sve na stranu.
- Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte luk, lišće curryja i zelene čili paprike te ih pržite na srednje jakoj vatri dok luk ne porumeni.
- Dodajte pastu koju ste pripremili i kuhajte na 5 minuta, miješajući povremeno.
- Dodajte korijander, kurkumu i sol. Izmiješajte dobro i kuhajte na daljnjih 5 minuta.
- Dodajte piletinu, promiješate, a zatim dodajte 225 ml vode i garam masala začin.
- Dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri na 5 minuta, dok se piletina ne skuha.
- Umiješajte mljeveni papar u smjesu, maknite tavu s vatre i poslužite.