Zapečena piletina s mahunama, češnjakom i limunom

Zapečena piletina s mahunama, češnjakom i limunom

Zapečena piletina s mahunama, češnjakom i limunom
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako vam se ne da kuhati, najjednostavnije je sjediniti sve sastojke i ubaciti ih u pećnicu.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 pileća fileta (oko 500 g)
  • 300 g zelenih mahuna (svježih ili smrznutih)
  • 4 režnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 1 limun (sok i korica)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica sušenog origana (ili timijana)
  • 1 žličica crvene paprike (po želji)
  • sol i papar (po ukusu)
  • svježi peršin (za ukras)

Ovaj recept je savršena ideja za brzi ručak kada vam se ne da predugo stajati za štednjakom. Najjednostavnije što možete napraviti jest samo ubaciti sve sastojke u pećnicu i ostaviti da se ručak kuha sam, što je i najprimamljivije rješenje za ručak preko tjedna.   

 


Priprema

  1. Pileće filete začinite s obje strane solju, paprom, crvenom paprikom i sušenim origanom. Prelijte ih s 1 žlicom maslinovog ulja i sokom od pola limuna. Ostavite da se mariniraju oko 10-15 minuta.
  2. Mahune kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi 3-4 minute, dok ne omekšaju, ali ostanu hrskave. Ocijedite ih i prebacite u zdjelu s hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja, a zatim ih ponovno ocijedite.
  3. U veću tavu ili posudu za pečenje stavite 1 žlicu maslinovog ulja i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite kratko, dok ne postane mirisan (oko 1 minutu).
  4. Dodajte mahune u tavu s češnjakom i kratko ih pržite (2-3 minute). Posolite ih po ukusu i dodajte naribanu koricu limuna. Sklonite s vatre.
  5. U tavi na srednje jakoj vatri kratko zapecite pileće filete s obje strane, oko 2 minute po strani, samo da dobiju zlatnu boju (ne trebaju biti potpuno pečeni).
  6. U posudu za pečenje složite mahune na dno, a preko njih piletinu. Prelijte sokom od ostatka limuna.
  7. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite posudu s piletinom i mahunama u pećnicu i pecite oko 20 minuta, dok piletina ne bude potpuno pečena.
  8. Zapečenu piletinu poslužite s mahunama, a po vrhu posipajte svježi peršin za dodatnu svježinu.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti