Zapečena piletina s mozzarellom

Zapečena piletina s mozzarellom

Zapečena piletina s mozzarellom
  • Objavljeno: Srijeda, 07.08.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna pileća prsa punjena sirom.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 8 komada pilećih prsa srednje veličine
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 6 žlica parmezana
  • 150g špinata
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1/2 šalice ricotte
  • 1/3 šalice istučenih bjelanjaka
  • 100g mozzarelle

Priprema

Pomiješajte krušne mrvice i parmezan i ostavite sa strane.

Nasjeckajte špinat, dodajte češnjak i 3 žlice maslinovog ulja. Pomiješajte špinat s ricottom, preostalim parmezanom i 2 do 3 žlice bjelanjka.

Zagrijte pećnicu na 230°C. Namastite lim za pečenje. Smjesu od špinata ravnomjerno rasporedite na piletinu i zarolajte ju. Pomoću čačkalica ju zatvorite. Svaku rolicu umočite u preostali dio bjelanjka, potom u smjesu od krušnih mrvica i parmezana. Pecite u pećnici oko 25 minuta.

Izvadite iz pećnice i pospite usitnjenom mozzarellom. Vratite u pećnicu i pecite 3 do 5 minuta, dok se sir ne rastopi.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti