Zapečena tjestenina s puretinom i tikvicama

Sočna i mekana tjestenina.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400g tjestenine
- 500g purećeg mljevenog mesa
- 500g nasjeckanih tikvica
- 500ml kiselog vrhnja
- 2 jaja
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Tjesteninu kuhajte 3 do 4 minute kraće, u odnosu na vrijeme kuhanja na pakiranju.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Luk dinstajte dok ne omekani, dodajte meso i dinstajte dok ne izgubi ružičastu boju. Dodajte tikvice, dobro promiješajte i kuhajte 3 do 4 minute.
Pomiješajte meso i tjesteninu, posolite i popaprite po želji. Tjesteninu ravnomjerno rasporedite na namašćeni lim za pečenje.
Umutite jaja i kiselo vrhnje. Smjesu prelijte preko tjestenine i pecite u pećnici 10 do 15 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaTjestetnina s puretinom, brokulom i krušnim mrvicama35 min12345
-
Jela od mesaPureći kotleti s pireom od tikvica45 min12345
-
Jela od mesaLazanje s kobasicama i tikvicama1:30h12345
-
Jela od mesaTikvice i piletina u umaku od sira50 min12345
-
Jela od mesaTikvice punjene mljevenim mesom i sirom45 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345