Zapečene tortilje s piletinom

Ukusne tortilje su uvijek dobra ideja za ručak ili večeru.

Sastojci

  • 2 velika komada pilećih prsa
  • sol
  • papar
  • češnjak u prahu
  • kumin u prahu
  • 1/2 nasjeckane glavice crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 zelene chili paprike
  • 1 konzerva pelata
  • 6 do 8 tortilja
  • 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
  • 2 rajčice izrezane na kockice
  • kiselo vrhnje
  • ljuti umak

Priprema

  1. Piletinu začinite soli, paprom, češnjakom u prahu i kuminom u prahu. Pecite na srednje jakoj vatri dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  2. Češnjak i luk popecite dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckane chili paprike i pelate. Kuhajte nekoliko minuta.
  3. Narežite piletinu, a zatim dodajte u umak i sve dobro izmiješajte.
  4. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  5. Piletinu s umakom zamotajte u tortilje i poslažite u nauljenu posudu.
  6. Kockice rajčice i sir pospite preko vrha tortilje i pecite oko 20 minuta.
  7. Poslužite prelivene vrhnjem i ljutim umakom.

Tortilje su praktična opcija za brzi ručak jer ih možete i samo zagrijati na tavi i puniti kombinacijom povrća i mesa koje u tom trenutku imate u frižideru. Ako želite zdraviju opciju, možete sami napraviti jednostavne bezglutenske tortilje.

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali