Zapečene tortilje s piletinom
- Objavljeno: Subota, 05.03.2022.
Ukusne tortilje su uvijek dobra ideja za ručak ili večeru.
Sastojci
- 2 velika komada pilećih prsa
- sol
- papar
- češnjak u prahu
- kumin u prahu
- 1/2 nasjeckane glavice crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 zelene chili paprike
- 1 konzerva pelata
- 6 do 8 tortilja
- 1/2 šalice nasjeckanog cheddar sira
- 2 rajčice izrezane na kockice
- kiselo vrhnje
- ljuti umak
Priprema
- Piletinu začinite soli, paprom, češnjakom u prahu i kuminom u prahu. Pecite na srednje jakoj vatri dok ne dobije zlatno smeđu boju.
- Češnjak i luk popecite dok ne omekšaju. Dodajte nasjeckane chili paprike i pelate. Kuhajte nekoliko minuta.
- Narežite piletinu, a zatim dodajte u umak i sve dobro izmiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Piletinu s umakom zamotajte u tortilje i poslažite u nauljenu posudu.
- Kockice rajčice i sir pospite preko vrha tortilje i pecite oko 20 minuta.
- Poslužite prelivene vrhnjem i ljutim umakom.
Tortilje su praktična opcija za brzi ručak jer ih možete i samo zagrijati na tavi i puniti kombinacijom povrća i mesa koje u tom trenutku imate u frižideru. Ako želite zdraviju opciju, možete sami napraviti jednostavne bezglutenske tortilje.
Vezani sadržaj:
- Saznajte kako uštedjeti pri kupovini hrane!
- Otkrijte kako se i na poslu hraniti zdravo!
- Pročitajte 12 savjeta nutricionista kako se hraniti zdravije bez drastičnih promjena!