Zapečeni svinjski fileti s breskvama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- ¼ čajne žličice korijandera, mljevenog
- ¼ čajne žličice cimeta, mljevenog
- ¼ čajne žličice crnog papra, mljevenog
- 2 svinjska fileta
- 2 velike žlice biljnog ulja
- 3 velike žlice meda
- 2 velike žlice vode
- 3 velike breskve, prepolovljene i bez koštica
- sol
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Namastite srednje veliki lim za pečenje.
U maloj zdjeli pomiješajte korijander, cimet i papar. Stavite svinjetinu u lim za pečenje i pospite biljnu mješavinu po vrhu, a zatim sve posipajte s uljem. Pecite sve u pećnici na 20 minuta.
U međuvremenu, stavite med i vodu u malu tavu i zagrijavajte smjesu vrlo nježno, miješajući, sve dok se med ne rastopi.
Nakon prvih 20 minuta pečenja, posložite breskve oko svinjetine, ali tako da unutrašnji dio polovica gleda prema gore. Prelijte medenu smjesu preko svinjetine i breskvi te začinite svinjetinu sa soli.
Kuhajte još 20 minuta te s vremena na vrijeme premažite svinjetinu sa sokovima.
Izvadite iz pećnice i ostavite na 5 minuta da se sve ohladi prije posluživanja. Poslužite s breskvama i sokovima koji su se iscijedili.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345