Zarolana piletina na grčki način
- Objavljeno: Srijeda, 27.04.2022.
Ova ukusna piletina punjena špinatom i feta sirom oduševit će sve!
Sastojci
- 6 komada pilećih prsa bez kosti i kožice
- 750 g špinata
- 1 dcl maslinovog ulja
- 3 grančice svježeg ružmarina (ili 3 žličice sušenog)
- 3 grančice svježeg timijana (ili 3 žličice sušenog)
- 2 češnja češnjaka
- 3 žličice origana
- 3 žličice papra
- 3 žličice soli
- ½ crvenog luka
- 200 g feta sira
Priprema zarolane piletine na grčki način
- Preko noći marinirajte piletinu u maslinovom ulju, ružmarinu i origanu.
- Izrežite piletinu dužinski na pola, ali ostavite jedan kraj pričvršćen (u obliku leptira).
- Na malo maslinovog ulja popržite luk i dodajte preostale začine miješajući 2-3 minute, zatim dodajte špinat. Kad je špinat uvenuo maknite s vatre i pričekajte da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte razmrvljeni feta sir.
- Piletinu napunite sa sirom i špinatom, zarolajte i zavežite končićem da nadjev ne ispadne.
- Na vatri zagrijte maslinovo ulje i lagano prepržite zavezanu piletinu. Potom ju stavite u posudu za pečenje.
- U zagrijanoj pećnici pecite piletinu 15-20 min na 170° C. Poslužite s prilogom po želji.