Bijela riba u pećnici na mediteranski način

Za manje od pola sata možete pripremiti ukusan i lagan ručak.

Sastojci

  • 800 g fileta bijele ribe
  • 1 limun
  • 200 g cherry rajčica
  • prerezanih po pola
  • 80 g maslina bez koštice
  • ½ glavice nasjeckanog luka
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • 1 žlica timijana
  • 2 žlice origana
  • nekoliko sjvežih listića bosiljka
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema bijele ribe u pećnici na mediteranski način

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.

2. Filete ribe začinite solju i paprom s obje strane.

3. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem i poslažite filete u nju. Polovicu limuna iscijedite preko ribe, a drugu polovicu ostavite sa strane.

4. U dublju posudu stavite rajčice, luk, češnjak, masline, timijan, origano, sol i papar te 3 žlice maslinovog ulja.

5. Sve dobro promiješajte, a zatim ravnomjerno rasporedite preko ribe.

6. Pecite u pećnici 20 minuta.

7. Prije posluživanja preko svega iscijedite preostalu polovicu limuna i dodajte listiće bosiljka.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali