Brodet
Naučite kako pripremiti ovo tradicionalno dalmatinsko jelo.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- miješana riba (ugor, grdobina, škarpina, luben, škampi)
- češnjak
- luk
- maslinovo ulje
- pelati
- sol, papar
- celer
- peršin
- kisko ocat
- bijelo vino
Priprema
Luk isjeckamo na deblje kriške. Stavljamo ga u dosta zagrijano maslinovo ulje. Kada malo svene dodamo pelate, nasjeckani češnjak, celer, peršin, sol, papar. Kada prokuha posložimo isječenu miješanu ribu. Zalijemo vinom da riba pliva i ulijemo 1 dl octa da se riba ne bi raspala. Sve skupa kuhamo 30 minuta laganoj vatri.
Kada je jelo gotovo poslužuje se toplo, a može i hladno s prilogom od palente ili makarona.
Izvor:
centar-zdravlja.net
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeRezanci s tunom i rajčicom30 min12345
-
Jela od ribePašteta od tune bez jaja15 min12345
-
Jela od ribeBijela riba u pećnici na mediteranski način25 min12345
-
Jela od ribeRiblji tacosi25 min12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345