Hobotnica s krumpirom kao ispod peke: Ljetni klasik koji svi obožavamo

Hobotnica s krumpirom kao ispod peke: Ljetni klasik koji svi obožavamo

Hobotnica s krumpirom kao ispod peke: Ljetni klasik koji svi obožavamo
  • Objavljeno: Nedjelja, 07.07.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo jelo je idealno za svečane prigode i obiteljska okupljanja.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg hobotnice
  • 1,5 kg krumpira
  • 200 g luka
  • 20 g češnjaka (oko 4 češnja)
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 200 ml bijelog vina
  • 10 g soli (oko 2 žličice)
  • 5 g papra (oko 1 žličica)
  • 5 g ružmarina (oko 1 žličica)
  • 5 g timijana (oko 1 žličica)
  • 5 g peršina (oko 1 žličica)

Priprema

  1. Očistite hobotnicu ako već nije očišćena. Stavite hobotnicu u veliki lonac s vodom i kuhajte 30 minuta da omekša. Nakon kuhanja, ocijedite je i narežite na manje komade.
  2. Ogulite krumpire i narežite ih na kriške debljine oko 1 cm. Ogulite i nasjeckajte luk na kolutove. Nasjeckajte češnjak na sitne komadiće.
  3. U vatrostalnu posudu prvo rasporedite polovicu krumpira. Dodajte sloj narezane hobotnice preko krumpira. Zatim dodajte sloj luka, češnjaka i prelijte sve maslinovim uljem i bijelim vinom. Dodajte sol, papar, ružmarin i timijan. Pokrijte sve preostalim krumpirom. Na kraju dodajte još malo maslinovog ulja preko krumpira.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 °C i pecite oko 1,5 do 2 sata, ili dok krumpiri ne omekšaju i ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  5. Nakon pečenja izvadite vatrostalnu posudu i pustite da se malo ohladi.
  6. Prije posluživanja pospite jelo nasjeckanim peršinom.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti