Hobotnica s krumpirom kao ispod peke
Ovo jelo je idealno za svečane prigode i obiteljska okupljanja.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 2:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg hobotnice
- 1,5 kg krumpira
- 200 g luka
- 20 g češnjaka (oko 4 češnja)
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 ml bijelog vina
- 10 g soli (oko 2 žličice)
- 5 g papra (oko 1 žličica)
- 5 g ružmarina (oko 1 žličica)
- 5 g timijana (oko 1 žličica)
- 5 g peršina (oko 1 žličica)
Priprema
- Očistite hobotnicu ako već nije očišćena. Stavite hobotnicu u veliki lonac s vodom i kuhajte 30 minuta da omekša. Nakon kuhanja, ocijedite je i narežite na manje komade.
- Ogulite krumpire i narežite ih na kriške debljine oko 1 cm. Ogulite i nasjeckajte luk na kolutove. Nasjeckajte češnjak na sitne komadiće.
- U vatrostalnu posudu prvo rasporedite polovicu krumpira. Dodajte sloj narezane hobotnice preko krumpira. Zatim dodajte sloj luka, češnjaka i prelijte sve maslinovim uljem i bijelim vinom. Dodajte sol, papar, ružmarin i timijan. Pokrijte sve preostalim krumpirom. Na kraju dodajte još malo maslinovog ulja preko krumpira.
- Zagrijte pećnicu na 200 °C i pecite oko 1,5 do 2 sata, ili dok krumpiri ne omekšaju i ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- Nakon pečenja izvadite vatrostalnu posudu i pustite da se malo ohladi.
- Prije posluživanja pospite jelo nasjeckanim peršinom.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribePečena riba na grčki način59 min12345
-
Jela od ribeLosos s krumpirom45 min12345
-
Jela od ribeRiba s krumpirom i povrćem1 h12345
-
Jela od ribeLosos s mladim krumpirom45 min12345
-
Jela od ribeLosos s narančom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345