Inćuni s rajčicom i mozzarellom

Inćuni s rajčicom i mozzarellom

Inćuni s rajčicom i mozzarellom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osvježavajuća i ukusna kombinacija.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg svježih rajčica, narezanih
  • 100 g mozzarelle, narezane na kockice
  • 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, sitno narezanih
  • 20 velikih listova svježeg bosiljka, rastrganih u komade
  • 5 fileta inćuna u ulju, ocijeđenih i narezanih na male komadiće
  • ¼ čajne žličice svježe nasjeckanog origana
  • ½ čajne žličice soli
  • 450 g tjestenine
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

Stavite rajčice u zdjelu za posluživanje. Dodajte mozzarellu, ulje, češnjak, bosiljak, inćune, origano i sol. Začinite s paprom te dobro izmiješajte. Ostavite neka se marinira na 1-3 sata na sobnoj temperaturi kako bi se omogućilo svim okusima da se dobro izmiješaju i razviju.

Dovedite veliki lonac sa slanom vodom do vrenja. Kuhati fusille dok ne budu al dente, pritom često miješajući kako bi se spriječilo lijepljenje. Ocijedite ih i dodajte u zdjelu s umakom. Sve dobro promiješajte.

Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti