Karamelizirani losos
![Karamelizirani losos](/site/assets/files/25862/ib_1375990697_233.300x160.jpg)
Neobičan losos koji će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 šalice šećera
- prstohvat papra
- 2.5 žličice soli
- 4 fileta lososa s kožom
- maslinovo ulje
Priprema
Pomiješajte šećer, sol i papar i smjesu utrljajte u svaki file lososa.
Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Kada ulje postane vruće, losos stavite da se peče tako da mu je koža okrenuta prema dolje. Pecite oko 5 minuta.
Pažljivo okrenite svaki file lososa i pecite 2 do 3 minute. Potom ih okrenite na stranu i pecite ih oko 2 do 3 minute sa svake strane.
Zagrijte pećnicu na 230°C. Svaki file lososa pospite s 1 žličicom ostatka smjese od šećera i soli. Stavite u pećnicu i pecite 5 do 10 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi nekoliko minuta. Uklonite kožu i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
PriloziKimchi1:30h12345
-
Niskokalorična jelaWok s piletinom30 min12345
-
PriloziPolpete od prosa i povrća45 min12345
-
Jela od ribeHobotnica s krumpirom kao ispod peke2:30h12345
-
SalateKrumpir salata s mahunama40 min12345
-
Kruh i pecivaKnedle od kruha30 min12345