Kremasta salata s tjesteninom i kozicama

Ovu ukusnu salatu možete poslužiti samostalno za ručak ili večeru.

Sastojci

Za salatu: 

  • 2 tvrdo kuhana jaja 
  • 200 gr tjestenine  
  • 200 gr kuhanih kozica 
  • 1 stabljika celera 
  • 1 manja žuta paprika 
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra 
  • 1 mladi luk 

Za umak: 

  • 100 gr majoneze ili grčkog jogurta 
  • sok od polovice limuna 
  • 1 žličica jabučnog octa 
  • prstohvat šećera 
  • prstohvat soli 
  • crni papar (po ukusu) 
  • kajenski papar (po ukusu) 

Priprema kremaste salate s tjesteninom i kozicama

  1. Tjesteninu skuhajte al dente. Čim je tjestenina kuhana, procijedite ju i ohladite pod mlazom hladne vode kako se ne bi raskuhala dodatno. Dobro ju ocijedite i ostavite sa strane.
  2. Jaja, celer, papriku i mladi luk nasjeckajte i stavite u dublju zdjelu. Dodajte kozice, tjesteninu i kopar te dobro promiješajte sve sastojke.
  3. Pripremite umak tako što ćete u šalici pomiješati majonezu (ili grčki jogurt), limunov sok, ocat, šećer, sol, papar i kajenski papar.
  4. Umak prelijte preko salate i sve dobro promiješajte kako bi se okusi sjedinili.
  5. Zdjelu u kojoj je salata prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta da se ohladi.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali