Kremasta salata s tjesteninom i kozicama
- Objavljeno: Ponedjeljak, 27.05.2024.
Ovu ukusnu salatu možete poslužiti samostalno za ručak ili večeru.
Sastojci
Za salatu:
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 200 gr tjestenine
- 200 gr kuhanih kozica
- 1 stabljika celera
- 1 manja žuta paprika
- 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
- 1 mladi luk
Za umak:
- 100 gr majoneze ili grčkog jogurta
- sok od polovice limuna
- 1 žličica jabučnog octa
- prstohvat šećera
- prstohvat soli
- crni papar (po ukusu)
- kajenski papar (po ukusu)
Priprema kremaste salate s tjesteninom i kozicama
- Tjesteninu skuhajte al dente. Čim je tjestenina kuhana, procijedite ju i ohladite pod mlazom hladne vode kako se ne bi raskuhala dodatno. Dobro ju ocijedite i ostavite sa strane.
- Jaja, celer, papriku i mladi luk nasjeckajte i stavite u dublju zdjelu. Dodajte kozice, tjesteninu i kopar te dobro promiješajte sve sastojke.
- Pripremite umak tako što ćete u šalici pomiješati majonezu (ili grčki jogurt), limunov sok, ocat, šećer, sol, papar i kajenski papar.
- Umak prelijte preko salate i sve dobro promiješajte kako bi se okusi sjedinili.
- Zdjelu u kojoj je salata prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta da se ohladi.