Kremasti složenac od tune i tjestenine
Tuna je jako dobar izvor vitamina B12.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400g tjestenine
- 45g maslaca
- 1 nasjeckana glavica luka
- 50g brašna
- 600ml mlijeka
- 250g naribanog cheddara
- sol
- papar
- 320g tune iz konzerve
- 330g kukuruza iz konzerve
- 1 nasjeckana vezica peršina
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane.
Rastopite maslac u tavi, dodajte luk i dinstajte ga 6 do 8 minuta. Polagano ulijevajte mlijeko, dodajte sir i kuhajte dok se ne rastopi. Posolite i popaprite po želji.
U vatrostalnu posudu stavite tjesteninu, prelijte umakom, dodajte preostale sastojke i pecite 15 do 20 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeSloženac od tjestenine i tune50 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345