Lignje na tavi s limunom i češnjakom

Lignje je vrlo jednostavno pripremiti kod kuće, međutim pazite da ih ne pržite predugo jer će poprimiti gumenu teksturu.

Sastojci

  • 125 g riže 
  • 300 ml ribljeg temeljca
  • 225 g lignji, očišćenih 
  • fino naribana korica limuna
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • 1 ljutika, oguljena i sitno nasjeckana
  • 2 žlice svježe nasjeckanog korijandra
  • 2 žlice soka od limuna
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

1. Isperite rižu dok voda ne bude bistra. Stavite je u lonac s temeljcem.

2. Stavite lonac na štednjak i pričekajte da prokuha, a zatim smanjite temperaturu. Pokrijte i lagano kuhajte 10 minuta.

3. Ugasite plamen i dok spremate lignje ostavite lonac pokriven tako da se riža može pariti.

4. Očistite lignje od kožice i odložite.

5. Zarežite gornji dio liganja tako da dobijete spiralu.

6. Izmiješajte koricu limuna, smrvljeni češnjak i nasjeckanu Ijutiku.

7. Stavite lignje u plitku zdjelu i po njoj pospite smjesu limuna te promiješajte.

8. Zagrijte tavu do dimijenja. Pržite lignje 3-4 minute dok se ne ispeku, zatim ih narežite.

9. Pospite po njima korijandar i sok od limuna. Začinite po ukusu solju i paprom. Ocijedite rižu i odmah poslužite s lignjama.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali