Lignje s rajčicom u bijelom vinu
Lignje sadrže samo 70 kalorija na 100g, a prženjem taj broj značajno raste, zato je bolja opcija pripremiti ih u umaku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 velike žlice maslinova ulja
- 1 veliki crveni luk, tanko narezan
- 2 režnja češnjaka, sitno narezana
- 700 g lignji, narezanih na kolutiće
- 1 crvena paprika, očišćena i narezana
- 2 grančice svježeg ružmarina
- 150 ml suhog bijelog vina
- 400 g rajčice
- 2 velike žlice pasirane rajčice
- 1 čajna žličica paprike
- Sol
- Crni papar
Priprema:
- Zagrijte ulje u velikom loncu i dinstajte luk i češnjak dok ne budu mekani.
- Dodajte lignje, povećajte vatru i kuhajte desetak minuta, taman dok lignje ne potamne.
- Dodajte crvenu papriku, ružmarin, vino i 250 ml vode te dovedite sve do vrenja. Poklopite i neka se lagano pirja na 45 minuta.
- Odbacite ružmarin i dodajte rajčice, pasiranu rajčicu i papriku. Začinite sa solju i paprikom.
- Nastavite pirjati na laganoj vatri kroz 45-60 minuta, taman dok sve ne omekša.
- Poslužite vruće.
Lignje su odličan izvor proreina, sadrže omega 3 masne kiseline, kalcij, bakar, cink, B vitamin i jod. Bakar je potreban za apsorpciju i pohranu željeza i formiranje crvenih krvnih stanica. Visoke razine B vitamina će olakšati migrene, a kalcij će pomoći kod izgradnje kostiju i zubi.
Provjerite koja je još hrana iz mora s odličnim dobrobitima za zdravlje.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLignje na tavi s limunom i češnjakom35 min12345
-
Jela od ribeSalata od liganja35 min12345
-
Jela od ribeLignje punjene quinoom45 min12345
-
Jela od ribeLignje s kokosom10 min12345
-
Jela od ribeLazanje s plodovima mora1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti