Losos na žaru sa salsom od avokada

Losos na žaru sa salsom od avokada

Losos na žaru sa salsom od avokada
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fino pečeni losos sa ljutkastom salsom od avokada.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 900 g lososa izrezanog na 4 komada
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica korijandera u prahu
  • 1 žličica kumina u prahu
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica crnog papra

  • Salsa
  • 1 avokado, oguljen i narezan na kriške
  • 1 nasjeckani mali crveni luk
  • 3 ljute papričice izrezane na kockice
  • sok od 2 limete
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlica sitno sjeckanog peršina
  • sol

    Priprema

    Pomiješajte sol, korijander, kumin, papriku, luk, maslinovo ulje i papar. Natrljajte smjesu prstima na filete lososa i držite u frižideru najmanje 30 minuta prije pečenja.

    Avokado, luk, papričice, peršin, sok od limeta, maslinovo ulje i sol dobro izmiješajte i stavite sa strane.

    Losos ispecite na roštilju.

    Poslužite losos sa salsom od avokada.

  • Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti