Losos na žaru u marinadi od shiraza

Losos na žaru u marinadi od shiraza

Losos na žaru u marinadi od shiraza
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova delikatesa doslovno će vam nagraditi nepce!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 50 g smeđeg šećera
  • 120 ml vruće vode
  • 120 ml vina, Shiraza
  • 120 ml umaka od soje
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka, sitno narezanog
  • 1 g crnog papra, mljevenog
  • 1 kg lososovih filea
  • 8 g kukuruznog škroba
  • 30 ml hladne vode

Priprema

U zdjeli pomiješajte smeđi šećer u vrućoj vodi, sve dok se šećer ne otopi. Presipajte u veliku plastičnu vrećicu ili plastičnu posudu koja se može dobro zatvoriti te zatim umiješajte i vino, umak od soje, maslinovo ulje, češnjak, papar i limun. Dodajte i lososa, dobro zatvorite i marinirajte na minimalno 8 sati ili preko noći u hladnjaku.

Zagrijte roštilj na visoku toplinu.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Sačuvajte marinadu i pecite lososa na roštilju u trajanju od 10-ak minuta, to jest taman dok se riba lagano ne raspada pod vilicom.

Prebacite sačuvanu marinadu u lonac. Otopite kukuruzni škrob u hladnoj vodi. Dovedite marinadu do vrenja i dodajte kukuruzni škrob kako bi se smjesa zgusnula. Poslužite ju tako da ju prelijete preko lososa ili stavite sa strane kao umak.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti