Losos s đumbirom i limetom
Bogato začinjen, kremast i sočan, ovaj pečeni losos je zdrav i ukusan obrok, idealan za sve koji imaju problema sa srcem i kardiovaskularnim sustavom.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 dl rižinog octa ili
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica naribanog đumbira
- naribana korica od 1 limete
- sok od 2 limete
- sol
- papar
- 2 odreska lososa
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Dok se pećnica grije, u posudi izmiješajte ocat, maslinovo ulje, šećer i sok od limetu pa dodajte ostale sastojke za marinadu.
- Operite losos, posušite ga papirnatim ručnikom i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Prelijte losos marinadom, pokrijte folijom i stavite u pećnicu prije nego što se u potpunosti zagrije.
- Pustite da se peče 25 minuta s folijom, zatim izvadite i uklonite foliju pa pecite još 5 do 10 minuta.
- Prelijte žlicom maslinovog uljem i poslužite s pečenim povrćem, šparogama, krumpir salatom ili prilogom po želji.
Jeste li znali?
Losos je odličan izvor tiamina, niacina, vitamina B6 i fosfora, sadrži i proteine, vitamin B12 i selen. Istraživanja su pokazala da losos smanjuje rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, pretilosti, dijabetesa tipa 2, različitih vrsta raka te srčanog i moždanog udara.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos s limetom i češnjakom25 min12345
-
Jela od ribeLosos s limetom1:10h12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345