Losos s medom i lećom

Losos s medom i lećom

Losos s medom i lećom
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagana riba uz ciklu i leću tvori nezaboravnu eksploziju okusa.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 565 kcal / 2.363,96 kJ

Sastojci

  • 1 limun, sok i korica
  • 2 žličice senfa
  • 1 žlica meda
  • 2 fileta lososa
  • 2 žličice repičinog ulja
  • 5 narezanih komada mladog luka
  • 175g kuhane cikle narezane na kockice
  • 250 g kuhane leće
  • 10 listova bosiljka
  • 2 velike šake rikole

Priprema

Pomiješajte limunov koricu i sok, senf i med i marinirajte losos. Pecite ga na roštilju obloženom folijom ili u tavi 5 do 7 minuta.

U međuvremenu, zagrijte ulje u woku i pirjajte mladi luk i ciklu. Dodajte 4 žlice vode, pokrijte posudu i kuhajte 2 minute. Ostavite da se malo ohladi i pomiješajte s bosiljkom, rikolom i preostalom marinadom.

Poslužite uz pečeni losos.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti