Losos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada

Losos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada

Losos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 05.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Egzotična verzija lososa sa soja sosom i zanimljivom salatom postat će vaš omiljeni način pripreme ribe.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica meda
  • 2 1/2 žličice soja sosa
  • 1/2 žličice kukuruznog škroba
  • 4 fileta lososa
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žlica majoneze s niskim udjelom masnoće
  • 1 narezani krastavac
  • 3 tanko narezana mlada luka
  • 1 nasjeckani avokado
  • sol
  • ukiseljeni đumbir za posluživanje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Pomiješajte med, 2 žličice soja sosa i kukuruzni škrob. Stavite u mikrovalnu na 30 do 40 sekundi.

Utrljajte u filete lososa 1/2 čajne žličice sezamovog ulja i lagano posolite. Pecite ribu 5 minuta u pećnici. Izvadite ju i premažite mješavinom meda i soje.

Vratite losos u pećnicu i pecite još 7 do 9 minuta. U međuvremenu umutite rižin ocat, majonezu, 1/2 žličice soja sosa i sezamovo ulje. Dodajte krastavac, mladi luk i 1/4 žličice soli i pomiješajte s avokadom.

Poslužite losos sa salatom i ukiseljenim đumbirom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti