Losos u slatko-kiselom umaku
- Objavljeno: Petak, 01.01.2021.
Ukusni losos u umaku od senfa i javorovog sirupa pravo je bogatstvo okusa za sve koje su ljubitelji morskih specijaliteta.
Sastojci
- 400 g fileta lososa
- 4 žlice senfa
- ½ žličice mljevene dimljene paprike
- 2 žlice javorovog sirupa
- prstohvat soli
- prstohvat papra u zrnu
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 230°C. U posudi izmiješajte senf, javorov sirup, papriku, sol i papar.
- U posudu za pečenje stavite papir za pečenje ili namažite uljem, zatim stavite filete lososa. Smjesu ravnomjerno razmažite po lososu koristeći kist, a ako vam ostane smjese, možete ju koristiti kasnije kao umak.
- Pecite losos 10-12 minuta dok ne porumeni. Izvadite i poslužite toplo, uz prilog po želji, a ostatak umaka servirajte uz tanjur.