Losos u umaku od naranče i meda

Losos u umaku od naranče i meda

Losos u umaku od naranče i meda
  • Objavljeno: Petak, 15.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Losos je jako dobar izvor proteina, vitamina B12 i selena.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • sok i naribana korica od 1 naranče
  • 1/4 šalice soja umaka
  • 1/4 šalice meda
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 2 fileta lososa

Priprema

Pomiješajte sok od naranče, koricu od naranče, soja umak, med i sezamovo ulje. 1/4 umaka ostavite sa strane, a preostalim dijelom premažite losos i pustite da stoji 20 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite losos. Pecite oko 20 minuta. Izvadite i premažite preostalim umakom, vratite u pećnicu i pecite 2 do 3 minute. Izvadite i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti