Losos u umaku od trešanja

Losos u umaku od trešanja

Losos u umaku od trešanja
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobičan, ali ukusan spoj okusa.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 fileta lososa
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • 3 šalice svježih otkoštičenih trešanja
  • 1/2 šalice vode
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • 1/4 šalice nasjeckanog luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 2 žlice meda

Priprema

Zagrijte roštilj. Losos pospite solju i paprom, prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom i dobro utrljajte.

U lonac stavite preostale sastojke i kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući oko 30 minuta.

Pecite losos na roštilju 6 do 8 minuta sa svake strane, uklonite s roštilja i poslužite uz umak od trešanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti