Odresci od oslića
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 2,5 cm svježeg đumbirovog korijena, oguljenog
- 4 mlada luka, očišćena
- 2 žličice svježe nasjeckanog peršina
- 1 žlica mekoga smeđeg šećera
- 4 odreska oslića, svaki od 175 g
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 25 g polumasnog maslaca
- svježe kuhano povrće za posluživanje
Priprema:
1. Zagrijte gril i rešetku pokrijte slojem aluminijske folije. Naribajte đumbirov korijen. Narežite mladi luk na tanke trake.
2. Izmiješajte mladi luk, đumbir, nasjeckani peršin i šećer. Dodajte 1 žlicu vode.
3. Obrišite riblje odreske. Začinite po ukusu solju i paprom. Postavite na 4 odvojene, 20x20 cm aluminijske folije.
4. Pažljivo prelijte smjesom đumbira po ribi.
5. Narežite maslac na kocke i postavite preko ribe.
6. Lagano presavinite foliju preko mesa ribe da se prekrije i napravi paketić.
7. Stavite na zagrijani gril i pecite 10-12 minuta, ili dok ne bude gotovo.
8. Stavite paketiće ribe na pojedinačne tanjure. Odmah poslužite sa svježe kuhanim povrćem.
Savjet kuhara
Ako više volite laganiji okus đumbira, narežite ga umjesto ribanja i izvadite prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
-
Jela od ribeLosos s brokulom i rižom45 min12345
-
Jela od ribeLosos s ribanom ciklom12345
-
Jela od ribeSalata od tune, slanutka i brokule10 min12345
-
Jela od ribeSalata od potočarke i tune10 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345