Oslić zapečen s parmezanom
Ukusno jelo prikladno za bilo koje doba godine.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 297 kcal / 1.242,65 kJ
Sastojci
- 2 žlice jogurta
- 1/2 žličice senfa
- 4 mlada luka
- 1 šalica krušnih mrvica
- 1/4 šalice parmezana
- 3 žlice maslaca
- 4 fileta oslića
- Prstohvat soli
- Prstohvat papra
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 297
- Proteini 33g
- Ukupno masti 14g
- Ugljikohidrati 7g
- Kolesterol 75mg
- Natrij 260mg
- Kalij 709mg
- Kalcij 15
- Željeco 13
- Folna kiselina 11
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 220 °C. Zeleni dio mladog luka sitno nasjeckajte i pomiješajte s jogurtom i senfom. U posebnu zdjelu pomiješajte krušne mrvice, parmezan i maslac. Filete osliča očistite od kostiju i osušite papirnatim ručnikom. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje te na njega poslažite filete oslića, potom ih posolite i popaprite. Na filete ravnomjerno nanesite smjesu s lukom, a zatim nanesite smjesu s krušnim mrvicama i parmezanom. Stavite u pećnicu i pecite 10 do 12 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeOslić zapečen s parmezanom30 min12345
-
Jela od ribeOslić s medom i đumbirom30 min12345
-
Jela od ribeHrskavi oslić u kokosovom mlijeku30 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345