Oslić zapečen s parmezanom

Oslić zapečen s parmezanom

Oslić zapečen s parmezanom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusno jelo prikladno za bilo koje doba godine. 
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 297 kcal / 1.242,65 kJ

Sastojci

  • 2 žlice jogurta
  • 1/2 žličice senfa
  • 4 mlada luka
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1/4 šalice parmezana
  • 3 žlice maslaca
  • 4 fileta oslića
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat papra

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 297
  • Proteini 33g
  • Ukupno masti 14g
  • Ugljikohidrati 7g
  • Kolesterol 75mg
  • Natrij 260mg
  • Kalij 709mg
  • Kalcij 15
  • Željeco 13
  • Folna kiselina 11
  •  
  •  

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 220 °C. Zeleni dio mladog luka sitno nasjeckajte i pomiješajte s jogurtom i senfom. U posebnu zdjelu pomiješajte krušne mrvice, parmezan i maslac. Filete osliča očistite od kostiju i osušite papirnatim ručnikom. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje te na njega poslažite filete oslića, potom ih posolite i popaprite. Na filete ravnomjerno nanesite smjesu s lukom, a zatim nanesite smjesu s krušnim mrvicama i parmezanom. Stavite u pećnicu i pecite 10 do 12 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti