Pašteta od tune
- Objavljeno: Petak, 30.10.2020.
Domaća pašteta od tune ne zahtjeva puno truda oko pripreme, a odlična je za doručak ili laganiju večeru.
Sastojci
- 250 g tune
- 125 g sirnog namaza
- žličica senfa
- ½ žličice kapara
- žlica sjeckanog peršina
- režanj češnjaka
- žlica limunovog soka
- sol
- papar
Priprema
- Tunu izvadite iz konzerve i dobro ocijedite ulje.
- Sirni namaz, tunu, kapare i senf izmiješajte i isjeckajte štapnim mikserom.
- Dodajte kapare, protisnuti režanj češnjaka, peršin, limunov sok, sol i papar i sve ponovno izmiješajte štapnim mikserom dok ne dobijete homogenu, mazivu smjesu.
- Poslužite uz tost ili domaći kruh. Ostatak možete spremiti u staklenku i čuvati u frižideru do 3 dana.