Pašteta od tune

Domaća pašteta od tune ne zahtjeva puno truda oko pripreme, a odlična je za doručak ili laganiju večeru.

Sastojci

  • 250 g tune 
  • 125 g sirnog namaza 
  • žličica senfa 
  • ½ žličice kapara 
  • žlica sjeckanog peršina
  • režanj češnjaka
  • žlica limunovog soka
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Tunu izvadite iz konzerve i dobro ocijedite ulje.
  2. Sirni namaz, tunu, kapare i senf izmiješajte i isjeckajte štapnim mikserom.
  3. Dodajte kapare, protisnuti režanj češnjaka, peršin, limunov sok, sol i papar i sve ponovno izmiješajte štapnim mikserom dok ne dobijete homogenu, mazivu smjesu.
  4. Poslužite uz tost ili domaći kruh. Ostatak možete spremiti u staklenku i čuvati u frižideru do 3 dana.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali