Pastrva s jabukama i bosiljkom

Pastrva s jabukama i bosiljkom

Pastrva s jabukama i bosiljkom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zanimljiva i ukusna kombinacija!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 mala jabuka
  • 1 žlica maslaca
  • 2 fileta pastrva
  • sol
  • papar
  • 2 žlice bosiljka

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 200°C.

Nasjeckajte jabuke na tanke kriške. Rastopite maslac i dodajte jabuke na tavu zajedno s malo svježeg papra. Pržite jabuke s obje strane dok ne omekšaju.

Uklonite kožu s pastrve i posušite papirnatim ručnikom. S obje strane ribu začinite solju i paprom. Jabuke gurnite uz rub lima za pečenje i stavite pastrve. Malo protresite i stavite u pećnicu.

Pecite u pećnici oko 20 minuta. Nakon što je pastrva gotovo pečena, pospite pastrve i jabuke bosiljkom. Vratite natrag u pećnici na 1 minutu. Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti