Pizza s tunom i mozzarellom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Za tijesto:
- 180 ml tople vode
- žlica suhog kvasca
- 1.5 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica šećera
- 500 gr višenamjenskog brašna
- 0.5 žličica soli
- 200 ml vruće vode za zagrijati posudu
Za nadjev:
- 2 male konzerve tune (cca 160 gr)
- vrećica light majoneze
- 50 gr parmezana
- 2 žlice limunovog soka
- sol
- papar
- 150 gr mozzarelle
- 1 jaje
Priprema pizze s tunom i mozzarellom
Priprema tijesta za pizzu:
1. Ulijte vruću vodu u dublju posudu i pričekajte nekoliko minuta kako bi posuda poprimila temperaturu vode.
2. Uključite pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva.
3. Za to vrijeme izlijte vruću vodu iz posude i osušite posudu papirnatim ručnikom. Zatim u posudu ulijte toplu vodu i dodajte suhi kvasac. Lagano promiješajte i ostavite da odstoji barem 3 minute.
4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i šećer.
5. Mješavini vode i kvasca dodajte maslinovo ulje i promiješajte. Dodajte mješavinu brašna, soli i šećera te dobro promiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu za tijesto.
6. Na čistu površinu posipajte malo brašna, a zatim na nju stavite smjesu te rukama umijesite. Od dobivenog tijesta formirajte kuglu, stavite u posudu i pokrijte krpom. Ostavite na toplom mjestu i pričekajte 5 minuta dok se tijesto digne.
7. Kada je tijesto spremno, izvaljajte ga te lagano pritisnite dlanovima pazeći pritom da ne pritišćete rubove.
8. Premjestite tijesto u lim koji ste prethodno nauljili ili stavili papir za pečenje.
Priprema nadjeva za pizzu:
1.U posudi pomiješajte majonezu, sok od limuna, sol i papar dok se sastojci sjedine. Dodajte tunu i parmezan te dobro promiješajte. Mješavinu ostavite sa strane.
2. Umutite jaje s malo vode u manjoj posudi i pomoću kista premažite rubove tijesta.
3. Na tijesto ravnomjerno rasporedite polovicu pripremljenog nadjeva, pritom ostavite nekoliko centimetara ruba bez nadjeva.
4. Zatim dodajte mozzarellu i ribani parmezan te ostatak nadjeva.
5. Na kraju sve lagano prelijte maslinovim uljem.
6. Pecite oko 10 minuta, odnosno dok rub pizze ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345