Pljeskavice od lososa
- Objavljeno: Petak, 05.03.2021.
Sastojci
Za pljeskavice:
- 3 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 srednja fileta lososa
- 1 jaje
- 1.5 žličica senfa
- 1.5 šalica krušnih mrvica
- 1/2 žličice papra
- sol
Za umak:
- sok od 1 limuna
- 1 žlica majoneze
- 5 žlica grčkog jogurta
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica peršina
- 2 tanko narezana mlada luka
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 324
Ukupno masti 10 g
Kolesterol 129 g
Ugljikohidrati 21 g
Proteini 31 g
Vlakna 7g
Natrij 585 mg
Kalij 97 mg
Priprema pljeskavica od lososa
1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.
2. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i ispecite filete lososa. Kada je losos pečen izvadite ga iz tave i ostavite sa strane.
3. Losos usitnite rukama, pazeći da maknete kosti. Stavite komadiće lososa u duboku zdjelu, dodajte umućeno jaje, senf, krušne mrvice i papar. Sve dobro promiješajte.
4. Od smjese oblikujte pljeskavice podjednakih veličina.
5. Na lim za pečenje stavite masni papir i posložite pljeskavice. Pecite oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
6. U međuvremenu pripremite umak tako što ćete u zdjelici pomiješati majonezu, jogurt, sok od limuna, peršin i mladi luk.