Riblji tacosi
- Objavljeno: Petak, 09.04.2021.
Malo drugačija verzija klasičnog meksičkog jela.
Sastojci
- 5 žlica majoneze s manje masti ili grčkog jogurta
- pola cijeđene limete
- 2 žličice mlijeka
- 1 jaje
- 1 žlica vode
- 30 g krušnih mrvica
- 1 žličica sušene korice limuna u prahu (ako nemate može i svježa)p
- papar
- sol
- 500 g fileta bakalara
- 4 kukuruzne tortilje
- ulje za prženje
- prilozi po izboru (zelena salata, rajčica, ribani sir...)
Priprema ribljih tacosa
1. Najprije pripremite umak tako što ćete u zdjelici pomiješati majonezu (ili grčki jogurt), sok od limete i mlijeko. Ako je potrebno, dodajte sol i papar po ukusu. Spremite u frižider do posluživanja.
2. Filete ribe narežite na štapiće debljine cca 2 cm.
3. Pripremite 2 plitke zdjelice. U prvu umutite jaje sa žlicom vode, a u drugoj pomiješajte krušne mrvice, koricu limuna i malo papra. Svaki komad ribe najprije umočite u razmućeno jaje, a zatim uvaljajte u mješavinu krušnih mrvica.
4. Ribu pržite na zagrijanom ulju 2-4 minute sa svake strane, odnosno dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
5. Na zagrijanu tortilju stavite željene priloge, zatim stavite ribu i prelijte umakom koji ste ranije pripremili.