Sardine punjene pinjolima

Ukusne sardine bogate nutritivnim tvarima.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g svježih sardina
- 250ml vruće vode
- 1 šalica kelja
- 1 žlica grožđica
- 1 žlica pinjola
- naribana korica od 1/2 limuna
- 1/4 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1 naribani češanj češnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C.
Kelj i grožđice stavite u vruću vodu, pritisnite ih i brzo isperite hladnom vodom. Ocijedite ih i stavite sa strane. Dodajte pinjole, limunovu koricu, sol, papar i češnjak. Sve stavite na dasku za rezanje i pomoću velikog noža sjeckajte dok smjesu dobro ne usitnite.
Sardine očistite i prerežite po sredini. To radite ispod tekuće vode tako da sve dobro isperete. Osušite ih papirnatim ručnikom i ostavite sa strane.
Smjesom od kelja napunite sardine. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite sardine. Pospite ih krušnim mrvicama i s malo maslinovog ulja. Pecite ih oko 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345