Škampi na buzaru za idealno ljeto
Ljeto je teško zamisliti bez omiljenog jela - škampi na buzaru. Popularno ljetno jelo zapravo je veoma jednostavno za napraviti, a u njemu će uživati svi vaši gosti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg škampa
- 120 ml maslinovog ulja
- 3-6 režnja češnjaka
- 2 veće glavice crvenog luka
- 1 manja vezica svježeg peršina
- 200 ml bijelog vina po izboru
- 1 žlica dalmatinskih začina (ružmarina i majčine dušine)
- Sol i papar
- 100 ml pasirane rajčice
- 200 ml vode (ako je potrebno i više)
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
- Nasjeckajte luk, prepržite na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckani češnjak, pasiranu rajčicu, vodu ružmarin i majčinu dušicu, te uz miješane prokuhajte.
- Dodajte očistene škampe. Podlijte vinom, poparite i posolite.
- Pirjajte oko 20 minuta, svaki malo pomiješajte.
- Pred kraj ako želite možete dodati krušne mrvice kako bi umak dodatno zgusnuli.
- Poslužite škampe uz prilog po izboru.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345