Škampi na buzaru za idealno ljeto

Ljeto je teško zamisliti bez omiljenog jela - škampi na buzaru. Popularno ljetno jelo zapravo je veoma jednostavno za napraviti, a u njemu će uživati svi vaši gosti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg škampa
- 120 ml maslinovog ulja
- 3-6 režnja češnjaka
- 2 veće glavice crvenog luka
- 1 manja vezica svježeg peršina
- 200 ml bijelog vina po izboru
- 1 žlica dalmatinskih začina (ružmarina i majčine dušine)
- Sol i papar
- 100 ml pasirane rajčice
- 200 ml vode (ako je potrebno i više)
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
- Nasjeckajte luk, prepržite na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckani češnjak, pasiranu rajčicu, vodu ružmarin i majčinu dušicu, te uz miješane prokuhajte.
- Dodajte očistene škampe. Podlijte vinom, poparite i posolite.
- Pirjajte oko 20 minuta, svaki malo pomiješajte.
- Pred kraj ako želite možete dodati krušne mrvice kako bi umak dodatno zgusnuli.
- Poslužite škampe uz prilog po izboru.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345