Škampi sa senfom i limunom
- Objavljeno: Petak, 05.11.2021.
Ukusna marinada od maslaca i začina, škampima daje posebnu aromu.
Energetska vrijednost: 420 kcal / 1.757,28 kJ
Sastojci
- 200 g maslaca
- 2 žlice dijon senfa
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- 1 žlica nasjeckanog češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- 1 kg očišćenih škampa
- nekoliko grančica ružmarina
Priprema škampi sa senfom i limunom
- Uključite pećnicu da se zagrije na 230°C.
- Za to vrijeme u manjoj posudi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, senf, limunov sok i peršin. Miješajte dok se maslac ne otopi, a zatim uklonite vatre.
- Posložite škampe u plitku posudu za pečenje, prelijte marinadom od maslaca i na vrh poslažite grančice ružmarina. Pecite u pećnici oko 15 minuta.