Slatki škampi

Slatki škampi

Slatki škampi
  • Objavljeno: Petak, 06.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tradicionalno azijsko jelo kombinira škampe sa slatkim umakom od soje i meda, može se kombinirati s bilo kojim prilogom, a gotovo je u tren oka!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g škampa, očišćenih
  • 1 dl suhog bijelog vina
  • 3-4 žlice soja umaka
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 2 žlice meda
  • 25 g maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice mljevenog đumbira
  • 1 žlica vlasca ili bosiljka (po želji)

Priprema

  1. U posudu stavite škampe, zatim dodajte bijelo vino, 2 žlice umaka od soje i kukuruzni škrob. Izmiješajte i ostavite da stoji barem 10-ak minuta, dok pripremite ostale sastojke.
  2. U drugoj posudi izmiješajte 2 žlice umaka od soje i med dok se sastojci ne sjedine.
  3. Na vatri rastopite maslac, dodajte češnjak i đumbir i kuhajte nekoliko minuta neprestano miješajući.
  4. Kad se sastojci raspadnu dodajte marinirane škampe, skupa s vinom i ostalim sastojcima koji su se marinirali, i kuhajte 10-ak minuta, dok škampi ne dobiju bijelu boju s obje strane.
  5. U tavu sa škampima dodajte umak od soje i meda i sve skupa kuhajte 2-3 minute, dok umak ne postane gust. Odmah premjestite na tanjur. Poslužite vruće, s prilogom po želji (rižom, brokulom ili nekim drugim povrćem), a ako želite, možete ukrasiti vlascem ili bosiljkom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti