Špageti s lososom i crvenom paprikom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g lososa
- 30 ml soka od limuna
- 100 g popržene svježe crvene paprike
- 25 g naribanog parmezana
- 8 g gustina
- 4 g mljevene ljute paprike
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 10 g peršina, svježe nasjeckanog
- 250 ml pilećeg temeljca
- 250 g špageta
Priprema
U lim za pečenje, posložite filete u jednom sloju. Pospite sa sokom od limuna. Čvrsto pokrijte posudu s folijom.
Pecite na 230 stupnjeva C. Pecite dok riba bude neprozirna, ali još uvijek vlažna u najdebljim dijelovima, znači od 12 do 14 minuta.
U međuvremenu, u blenderu smiksajte crvene paprike, parmezan, gustin, mljevenu papriku i češnjak. Zatim dodajte peršin i pileći temeljac te dodatno miksajte kako bi se sve dobro pomiješalo.
Ulijte smjesu koju ste upravo napravili u tavi. Miješajte na visokoj toplini sve dok ne počne ključati. Smanjite toplinu kako bi ostalo toplo.
Skuhajte špagete u 3 litre kipuće vode, predlažemo oko 7 minuta. Ocijedite i vratite u posudu.
Umiješajte sokove od pečenog lososa u umak od crvene paprike.
Pomiješajte 1 i ½ šalicu umaka s špagetima. Raspodijelite tjesteninu na tanjure.
Na vrh stavite ribu i prelijte sve s preostalim umakom.
Poslužite toplo.
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s lososom i češnjakom45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa špagetima20 min12345
-
Jela od ribeZeleni rezanci s lososom20 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345