Šparoge s listom (riba)

Šparoge s listom (riba)

Šparoge s listom (riba)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ugodan spoj mediteranske kuhinje
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 130 kcal / 543,92 kJ

Sastojci

Sastojci za 4 osobe:

  • ½ kg šparoga
  • 4 fileta lista (veličine dlana)
  • ¼ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice (nastrugane ili oguljene) korice limuna ili limete (prethodno dobro oprati)
  • 4 jušne žlice svježeg soka od limuna ili limete
  • 1/8 čajne žličice crnog papra
  • 1 jušna žlica fino sjeckanog vlasca
  • 1 čajna žličica senfa

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti:

Proteina 24 gr
Vit. A 25 %
Vit. C 30%
Ca 4 %
Fe 8 %


Priprema:

Šparoge kuhati u slanoj vodi 5 min te ocijediti i staviti na stranu. Filete lista natrljati solju i limunovom/limetinom koricom. Ako se radi o kultiviranim šparogama (iz uzgoja), staviti samo po 1 ili eventualno 2 (ako su manje), a nekoliko komada ako su divlje šparoge, na rub fileta, zarolati filete oko šparoga i osigurati čačkalicom da se ne otvore. Tako napravljene rolice poslagati u posudu za pečenje, na dno prekriveno papirom za pečenje. U posebnoj posudi umiješati ostatak šparoga, sol, koricu limuna, vlasac, crni papar i senf i dijelom smjese premazati preko rolica. Peći na 200°C/ 15-20 minuta Premazivati svakih 7 minuta i na kraju preliti s ostatkom smjese.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti