Tilapija s povrćem

Tilapija s povrćem

Tilapija s povrćem
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Riba pohana u smjesi badema i parmezana.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 fileta tilapije
  • 1/2 šalice prženih badema
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1/4 šalice brašna
  • 1 cijelo jaje
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1 žličica svježe nasjeckanog origana
  • 1 tikvica, narezana na četvrtine
  • ½ narezane crvene paprike
  • sol
  • papar
  • 1/2 šalice cherry rajčica
  • 4 žlice maslaca

Priprema

U blenderu sameljite bademe.

Pomiješajte mljevene bademe, krušne mrvice, parmezan, origano, prstohvat soli i papra.

Stavite brašno u drugu posudu.

Zagrijte 2 žlice maslaca i popecite tikvice, rajčice i crvenu papriku oko 5 minuta. Začinite solju i paprom. Stavite na stranu.

Zagrijte preostale 2 žlice maslaca.

Svaki file uvaljajte u brašno, umočite u smjesu od jaja, a zatim konačno uvaljajte u smjesu s bademima.

Ribu pržite na maslacu 3 minute sa svake strane.

Stavite ribu preko povrća i poslužite s kriškama limuna.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti